14 Απρ 2016

Άγ. Ανάργυροι: 15 Απρίλη ανοιχτή συζήτηση, 16 Απρίλη συγκέντρωση κατά του πολέμου και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ στη ΣΥΡΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ 7:30ΜΜ «ΠΕΥΚΩΝΑΣ»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΗ 11.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. διαμορφώνεται όλο και πιο επικίνδυνα για τους λαούς. Ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών στη Συρία -παρά τις προσωρινές υφέσεις- συνεχίζονται, σκορπώντας τον τρόμο, το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά.
Μέρα με τη μέρα, ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών στη γύρω περιοχή αλλά και στη χώρα μας οξύνονται και μαζί με αυτούς εκδηλώνονται και κάθε λογής τυχοδιωκτισμοί από τις ντόπιες αστικές τάξεις και τα καθεστώτα της περιοχής. Η προοπτική είναι ακόμη πιο δυσοίωνη, καθώς μετά από το δολοφονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες αναμένεται η ακόμη πιο σφοδρή απάντηση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, με νέες εκατόμβες νεκρών και με νέα καραβάνια προσφύγων, πάλι με πρόσχημα «την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
Την ίδια στιγμή η κρατική καταστολή και η κρατική τρομοκρατία οξύνεται στις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα κόντρα στους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στο ντόπιο «εχθρό λαό». Σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι η απαράδεκτη νομικά και ηθικά καταδίκη μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή η Επιτροπή κατήγγειλε «καψώνια» σε κάποιο στρατόπεδο. Επίσης στην ίδια κατεύθυνση είναι και η στοχοποίηση κάθε διαφορετικής φωνής που καταδικάζει την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης και στέκεται ουσιαστικά αλληλέγγυα προβάλλοντας το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων ενάντια στην αυξανόμενη εκμετάλλευση από τα αφεντικά, τους οποίους συμφέρει η διαμόρφωση από πρόσφυγες-μετανάστες ενός στρώματος εργατών διπλά και τριπλά εξαθλιωμένων.
Σε αυτό το ζοφερό και επικίνδυνο σκηνικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ντόπια άρχουσα τάξη φέρνουν τεράστιες ευθύνες. Γιατί συνεχίζουν να διευκολύνουν τη δολοφονική δράση των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών με τη λειτουργία των νατοϊκών βάσεων.
Γιατί επέτρεψαν την παρουσία του νατοϊκού στόλου στην περιοχή του Αιγαίου, παρουσιάζοντάς τον ως λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί παράγοντα όξυνσης των αντιθέσεων και πηγή νέων εντάσεων στην περιοχή.
Γιατί νομιμοποιούν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τις αντιδραστικές συμφωνίες της ΕΕ για το προσφυγικό, τις μαζικές απελάσεις τους, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την επαναπροώθηση στην Τουρκία τους «παράτυπους» μετανάστες, όπως τους βαφτίζει η συγκεκριμένη συμφωνία. Όσοι φτάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα διαχωρίζονται σε πρόσφυγες και μετανάστες με διαδικασίες εξπρές.
Γιατί παράλληλα με τα παρακάλια προς τους ιμπεριαλιστές, δεν διστάζει να εφαρμόζει μία τυχοδιωκτική πολιτική είτε προτείνοντας τη δημιουργία νέας νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο είτε ενισχύοντας τη συνεργασία με το αντιδραστικό, φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ κ.λπ.
Η μόνη αισιόδοξη εξαίρεση μέσα σε αυτό το αντιδραστικό τοπίο αποτελεί η πηγαία και μαζική έκφραση της αλληλεγγύης του λαού μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αλληλεγγύη που έχει συμβάλει και στην περιθωριοποίηση των φασιστικών και ρατσιστικών κηρυγμάτων που εκπορεύονται από διάφορες συστημικές πλευρές.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτή η σπουδαία έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες πρέπει να ενισχυθεί αλλά και να αποτελέσει το έδαφος για την ανάδειξη της μόνης κατεύθυνσης διεξόδου: της ανάπτυξης ισχυρού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
  • ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1&2 ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 17 ΣΗΜΕΙΏΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ»!
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, Η FRONTEX, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!
  • ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι!

Μπορεί το blog να στηρίζει το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά ότι γράφεται και λέγεται εδώ δεν χρεώνεται ντε και καλά σε αυτό, γιατί δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Πολύ περισσότερο αυτό αφορά κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων κάθε είδους και βεβαίως άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog.

Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε τη πολιτική μας ταυτότητα παριστάνοντας κάτι άλλο από αυτό που είμαστε πραγματικά.

Τέλος τα σχόλια των φασιστών, ρατσιστών και άλλων τέτοιων θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία. Γι' αυτό θα παρακαλούσα, επειδή δεν είμαστε οι διαχειριστές όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή, τους φίλους του blog να μην τους απαντάνε με κανένα τρόπο. Δε βλέπουμε το λόγο να ανοίγουμε διάλογο μαζί τους.
Επίσης θα διαγράφονται σχόλια άσχετα με το κείμενο ή τη ροή μιας συζήτησης και τα οποία γράφονται μόνο και μόνο για να προκαλέσουν και να αποπροσανατολίσουν. Όπως επίσης σχόλια υβριστικά απέναντι σε οργανώσεις, αγωνιστές αλλά και σχολιαστές.

Τα πολλά spam σχόλια μας ανάγκασαν να βάλουμε σε λειτουργία την επαλήθευση.

Οδηγίες: Το σχόλιο γράφεται στο μεγάλο πλαίσιο κάτω από εδώ και γενικά να γνωρίζετε ότι κάθε σχόλιο παίρνει μέχρι 4000 γράμματα. Σε περίπτωση μεγαλύτερου συνεχίζεται σε δεύτερο.
Για να δημοσιευτεί κάνετε κλικ στο "δεν είμαι ρομπότ" και αν εμφανιστούν αντιγράφετε και τα "θολά" γράμματα στο μικρό πλαίσιο κάτω από αυτά ή επιλέγετε τις φωτογραφίες που σας ζητούν.
Αν δεν έχεται λογαριασμό google, blogger ή openid κλικάρετε είτε εκεί που λέει "όνομα/διεύθυνση", γράφετε το όνομά σας, το ψευδώνυμό σας ή τα αρχικά σας, χωρίς υποχρέωση να βάλετε e-mail, είτε στο "ανώνυμος" και μετά πατάτε το "δημοσιεύστε το σχόλιό σας".Τελευταία έχει αυξηθεί το φαινόμενο κάποια σχόλια να μεταφέρονται στα ανεπιθύμητα. Όσοι παρατηρούν λοιπόν ότι το σχόλιό τους δεν εμφανίζεται καλό θα ήταν να μας ενημερώνουν λέγοντάς μας και τι έκαναν, μήπως και βρούμε το λόγο!


Τα σχόλια για κάποια διαστήματα -και παρά την έως τώρα τακτική μας- δεν θα είναι ελεύθερα και θα ενεργοποιείται ο έλεγχός τους. Ο έλεγχος δεν έχει να κάνει με απόψεις αλλά με τους γυρολόγους του διαδικτύου, που είναι ή παριστάνουν τα μέλη ή και στελέχη άλλων οργανώσεων (ακόμη και τους ...δικούς μας), και που μπαίνουν στο για να αναρτούν άσχετα, ακατάλυπτα πολλές φορές, σχόλια βρίζοντας αρκετές φορές και προσβάλοντας άλλους σχολιαστές και οργανώσεις. Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε και τους σχολιαστές αλλά και τη σοβαρότητα του blog μας. Οι διαχειριστές του blog αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να ανοίγουμε τα σχόλια όσο πιο σύντομα γίνεται.

Μόνο καλά θα ήταν όταν κάποιος γράφει σαν ανώνυμος να προσθέτει κάτι στο τέλος, ως αναγνωριστικό για να μην μπερδευόμαστε στη συζήτηση.