29 Σεπ 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό (Β/Α Αττικής) καλεί τους συλλόγους και τα σωματεία των περιοχών της Β/Α Αττικής, (μεταξύ αυτών συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σωματεία εργαζομένων στους δήμους, την τοπική ΕΛΜΕ, συλλόγους διδασκόντων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία), αλλά και ξεχωριστά κάθε εργαζόμενο/η, άνεργο/η, νέο και νέα, να συμμετάσχουν, να σταθούν αλληλέγγυοι και να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν το Αντιφασιστικό Διήμερο που θα λάβει χώρα στο Χολαργό στις 20κ 21Οκτώβρη.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από αντιφασίστριες και αντιφασίστες των περιοχών Χολαργού, Παπάγου, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου και έχει στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι δε θα επιτρέψουμε την άνοδο του φασισμού στις περιοχές μας και γενικά. Κόντρα στα καθεστωτικά ΜΜΕ που στα πλαίσια της ρητορικής του «κινδύνου για τη δημοκρατία» τους ενισχύουν ακόμα περισσότερο, κόντρα στην κυβέρνηση που έχει μετατοπίσει την πολιτική ατζέντα ακριβώς στα ζητήματα που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των φασιστών, κόντρα στις άθλιες ρατσιστικές και επικοινωνιακές πρωτοβουλίες των συσσιτίων και των αιμοδοσιών μόνο για Έλληνες, εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα «Έξω οι φασίστες απ’ τις γειτονιές» και «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι».
Το Αντιφασιστικό Διήμερο σκοπεύουμε να περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα. Σκοπό έχει να προσελκύσει το λαό και τη νεολαία των περιοχών μας, ιδιαίτερα τους μαθητές, αφού εκεί συναντάται συχνά το φαινόμενο να καπηλεύονται οι φασίστες τη δικαιολογημένη οργή τους για το σύστημα και την κυρίαρχη πολιτική, να πατάνε πάνω στη φυσιολογική απειρία και έλλειψη βιωμάτων και αναγνωσμάτων τους, να τους πουλάνε μια ψευδή αίσθηση υπεροχής ότι δήθεν «μετράνε» στο δρόμο και να τους ποτίζουν με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.
Καλούνται επομένως όλοι οι συλλογικοί φορείς να συνδράμουν είτε με τη συν- διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης, συζήτησης, δράσης κλπ εντός των πλαισίων του φεστιβάλ, είτε με την προπαγάνδισή του και την κινητοποίηση κόσμου, είτε και απλά με τη φυσική τους παρουσία να ενισχύσουν την πρωτοβουλία αυτή ώστε να δώσουμε όλοι μαζί στους φασίστες την απάντηση που τους πρέπει.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό (Β/Α Αττικής)

Κάθε Τρίτη στις 20:00 στο προαύλιο του Δημαρχείου Χολαργού e-mail: antifasistes.antifasistries@gmail.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να πεθάνει ο νεοναζισμός πρέπει να μην του επιτρέψουμε να καπηλεύεται θέματα που δεν τον αφορούν. Να του στερήσουμε το ζωτικό χώρο που δημιουργεί με ψευτιές και πλαστογραφίες.

Εμείς πάντως το προσπαθούμε:

"-Αλήτη, ΨΕΥΤΗ Μιχαλολιάκο: “Κάτω τα χέρια από Πόντο και Μικρά Ασία”
http://pontosandaristera.wordpress.com/2012/06/12/mihaloliakos-huligan/

Πόντος & Αριστερά